8 godina rada Teniske akademije Živković

Teniska akademija Živković – TAŽ je počeo sa radom aprila 2008. godine kao prva teniska akademija u Srbiji sa dva teniska terena. TAŽ danas ima 10 teniskih terena.

TAŽ je za samo 8 godina rada stvorio veliki broj takmičara i takmičarki od najmlađeg uzrasta do nivoa seniora i seniorki koji postižu brojne rezultate počev od toga da je ženska ekipa šampion države do 16 i 18 godina, a vicešampion u konkurenciji seniorki, dok je muška ekipa Teniske akademije Živković seniorski vicešampion. Brojni su i uspesi u pojedinačnoj konkurenciji od kojih su najznačajniji 10 mesto na Evropskoj rang listi juniora, prvo mesto na dva međunarodna ETA turnira u kategoriji do 14 godina, prva tri mesta na brojnim državnim i regionalnim prvenstvima u različitim kategorijama. Vredno pomena je i to da su naši takmičari članovi reprezentacije Srbije.

Iza 8 godina rada Teniske akademije Živković stoji iskusna ekipa trenera na čelu sa osnivačem Nikolom Živkovićem, koji 2011. biva proglašen za najboljeg trenera u Srbiji nakon što kao selektor Juniorske reprezentacije Srbije sa devojčicama do 14 godina postaje šampion sveta i donosi prvo zlato u istoriji.

TAŽ je organizator mnogih regionalnih turnira, državnih prvenstava, međunarodnih „Fjučers“ i ETA turnira. Na terenima Teniske akademije Živković u subotu 16. aprila počinje regionalno prvenstvo Teniskog saveza Istočne Srbije B kategorije za dečake i devojčice do 12 godina. Radujemo se novim šampionima i šampionkama.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *