ANASTASIJA CVETKOVIĆ I NIKOLA JOVIĆ NASTAVILI ŠAMPIONSKI NIZ

U Bitoli se tokom vikenda igrala završnica međunarodnog turnira u konkurenciji teniserki i tenisera do 14 godina. Radi se o turniru iz kalendara Tennis Europe, a titulu apsolutne šampionke je ponela Anastasija Cvetković, teniserka Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Anastasija je osvoljila titulu i u singlu i u dublu. U finalu pojedinačne konkurencije je savladala Lujzu Beviz iz Mađarske sa 2:0 (6/4, 7/5). Do duple krune je stigla nakon pobede u finalu dubla gde je igrala u paru sa srpskom teniserkom Anastasijom Čolović. One su savladale par iz Španije sa 2:0. Da turnir protekne u znaku niške akademije, doprineo je i Uroš Živković (TAŽ) koji je stigao do vicešampionske titule u dublu.

 

Anastasija Cvetković

Pored Anastasije, sa dobrim partijama je nastavio i Nikola Jović (TAŽ). Nikola je u paru sa Ognjenom Milićem iz Kragujevca stigao do titule šampiona Srbije u dublu za tenisere do 16 godina, koje je održano na terenima Teniske akademije Živković tokom prošle nedelje. Nikola je zauzeo treće mesto u singlu na pomenutom prvenstvu Srbije. Niški teniser je trenutno na drugom mestu Tennis Europe liste i sve je bliži učešću na završnom mastersu u Monte Karlu.

Nikola Jović

Od ostalih tenisera i teniserki niške akademije, vredno je pomenuti i da je Stefan Skobelev (TAŽ) stigao do juniorske ITF titule u dublu na turniru u Ulcinju.