ANJA STANKOVIĆ NAJBOLJA NA TOŠINOM MEMORIJALU

Na terenima TK Kostić u Nišu tokom prošle nedelje je završen turnir u konkurenciji tenisera i teniserki do 14 godina pod nazivom Tošin memorijal. Radi se o tradicionalnom turniru koji se svake godine igra u čast Toše Kostića, dede naše uspešne teniserke Natalije Kostić. Popularni Toša je bio teniski radnik, zaljubljenik u ovaj sport i puno toga je uložio na putu stvaranja uslova za razvoj tenisa u Nišu, o tome svedoče i dobri rezultati njegovog sina Đorđa Kostića.

U konkurenciji teniserki na ovom takmičenju prve kategorije trijumfovala je članica Teniske akademije Živković (TAŽ) Anja Stanković koja je u finalu pobedila članicu TK Dril iz Beograda Hristinu Ljubu sa 2:0 (6:4, 6:4). U polufinalu je Anja posle velike borbe stigla do pobede nad Doroteom Milosavljević (TK Crvena Zvezda) sa 2:1 (5:7, 6:3, 6:4). Mina Milosavljević (TAŽ) je zauzela treće mesto. Ovu titulu je 2016. godine osvojila i Olga Danilović.

U muškoj konkurenciji na memorijalu, treće mesto su podelili teniseri naše akademije Mateja Milošević i Stefan Skobelev. Vredno pomena je i to da su zapažene rezultate ostvarili i naši najmlađi na Otvorenom prvenstvu Niša za dečake i devojčice. Ovaj turnir u kategoriji do 10 godina se igrao na terenima TK Radnički, a u obe konkurencije se igralo TAŽ finale. Šampioni su Luka Stanković i Nina Krstić, a vicešampionske titule su poneli Uroš Živković i Nadia Mladenović.

Još jedan uspešan vikend za Tenisku akademiju Živković koja u 2018. godini slavi prvu deceniju rada.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *