BROJNI MEĐUNARODNI USPESI TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ

Tokom protekle nedelje teniseri i teniserke Teniske akademije Živković (TAŽ) bili su zapaženi na međunarodnoj sceni. Anastasija Cvetković (TAŽ) je nastavila sa dobrim partijama i na turniru u Sarajevu stigla do još jednog šampionskog trofeja. Radi se o turniru iz serije Tennis Europe u konkurenciji teniserki do 16 godina. Ona je u finalu bila bolja od teniserke iz Španije (Alcudia Vazquez) sa 2:0 (6/3, 6/4). Ovom pobedom je ostala u samom vrhu rang liste Tennis Europe (trenutno je druga), a top 8 igračica će na jesen igrati završni masters u Monte Karlu.

Dok se igrala završnica u Sarajevu, na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) se igrala završnica novog formata međunarodnog teniskog turnira JWTS (Junior World Tennis Series) Niš open 2023. Radi se o seriji turnira za mlađe uzrasne kategorije. Na terenima Teniske akademije Živković igrao se turnir za tenisere i teniserke u kategoriji do 14 godina, a u obe konkurencije se igralo TAŽ finale. Šampionka je Iva Stojančić (TAŽ), a šampion je Nikolaj Poter (TAŽ). Finalistkinja je bila Danica Marjanović (TAŽ), a finalista Matija Stojanović (TAŽ).

Pored pomenutih rezultata, do novog seniorskog uspeha stigla je tokom ovog vikenda i teniserka niške akademije Anja Stanković (TAŽ). Anja je na ITF turniru iz serije Fjučers stigla do šampionske titule u dublu i vicešampionke u singlu. Trenutno se nalazi u top 800 igračica sveta.