DAVIS I FED CUP SELEKTOR MAKEDONIJE POJAČAO TRENERSKI TIM TAŽ

Nakon uspešne rezultatske 2017. godine Teniska akademija Živković (TAŽ) i u 2018. nastavlja da radi na igračkom, ali i na trenerskom polju, a sve u pravcu stvaranja najboljih uslova za rad i teniske rezultate u Nišu. Od početka letnje sezone, novo ime u trenerskom timu Teniske akademije Živković. Radi se o Dejanu Marinkoviću, istaknutom teniskom stručnjaku koji je u prethodnom periodu ostvarivao zapažene rezultate u Nemačkoj i Makedoniji. Dejan, inače rođeni Nišlija, do ovog proleća bio je Davis i Fed cup selektor reprezentacije Makedonije.

„Nakon 20 godina života i rada u Skoplju i teniskom svetu Makedonije, nastavljam trenersku karijeru u mom Nišu. Ovo je poseban trenutak za mene, iako me za Makedoniju vežu lepe situacije. Mislim da sam tenisu te zemlje dao sve što sam mogao i znao, a da su rezultati i kvalitet Teniske akademije Živković nekako pravi izbor za nastavak moje karijere.“ – izjavio je Dejan Marinković nakon prvog trenerskog dana u TAŽ-u.

Angažovanje jednog ovakvog stručnjaka nastavlja da pozicionira Niš u sam vrh našeg tenisa. Veliki broj tenisera i teniserki Teniske akademije Živković ostvaruje zapažene rezultate i u 2018. godini. Bez konkurencije u Nišu i regionu su i dalje Emilija Zdravković, Lola Radivojević, Aleksandar Žikić, Nina Krstić, ali medalje donose i Luka Stanković, Anastasija Cvetković, Mateja Milošević, Nikola Jović, Maša Mitić, Uroš Živković…

TAŽ ove godine obeležava 10 godina rada, a u poslednjoj nedelji aprila se na terenima akademije igra međunarodni juniorski turnir iz serije ITF u konkurenciji tenisera i teniserki do 18 godina. Ovo je prvi put da turnir ovog ranga stiže u Niš.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *