FJUČERS NIŠ OPEN 2017

Photo by: Ivo D.

TENISKI KARAVAN IZ FJUČERS SERIJE STIŽE U NIŠ

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 27. maja do 04. juna igraće se NIŠ OPEN 2017 iz serije FJUČERS u ženskoj seniorskoj kategoriji. Radi se o turniru čiji je nagradni fond 15.000$. Kvalifikacioni deo turnira počinje u subotu 27. maja, dok će glavni deo turnira početi u utorak 30. maja. Finale je predviđeno za nedelju 04. juna. Za prvi reket turnira boriće se teniserke iz preko 20 država (Srbija, Slovačka, Moldavija, Rumunija, Ukrajina, Austrija, Slovenija, Indija, Kanada, Grčka, Rusija, Italija, Bugarska, Mađarska, Japan, Australija, Češka, Hrvatska, Poljska, Makedonija, BIH, Švedska…). Teniski karavan iz fjučers serije stiže u naš grad i tih dana će Niš biti teniska prestonica.

Boje TAŽ-a braniće Teodora Ristić, reprezentativka Srbije. Sedamnaestogodišnja teniserka iz Niša počinje učešće od kvalifikacija i ovo je njeno treće učešće na turnirima iz serije fjučers.

„Ipak je ovo seniorska konkurencija, ali smatram da sada imam dovoljno iskustva za značajniji fjučers rezultat. Moje prvo učešće je bilo sa 15 godina. Prvi cilj je prolazak kvalifikacione runde, a onda je svako naredno kolo značajan rezultat. Daću sve od sebe, spremna sam.“ – istakla je Teodora Ristić

Prošlogodišnja šampionka je bila Viktoria Kuzmova iz Slovačke. Direktor turnira Nikola Živković i ove godine očekuje dobar tenis i garantuje da će TAŽ opravdati poverenje za organizaciju turnira.

„Ovo je osma godina da TAŽ organizuje ovako značajan turnir. Klub je vicešampion Srbije u konkurenciji seniorki i prepoznat je u samom vrhu našeg tenisa. Ovo je smotra vrhunskih teniserki i očekujte kvalitetne mečeve. Pozivam publiku da dođe, ulaz je slobodan.“ – istakao je Nikola Živković, direktor turnira i predsednik TAŽ.

Učešće na turniru je morala da otkaže Hristina Cvetković, takođe teniserka TAŽ i prošlogodišnja učesnica fjučersa, zbog povrede. Početak programa na turniru je predviđen za 10 sati i ulaz je slobodan.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *