JANKOVIĆ ŠAMPION SRBIJE U KONKURENCIJI TENISKIH VETERANA, TITULE OSVAJALI I MLAĐI

Tokom proteklog vikenda se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša igralo prvenstvo Srbije u konkurenciji teniskih veterana Srbije. Titula šampiona je završila u rukama trenera Teniske akademije Živković Marka Janković.

Marko je u finalu bio bolji od Dragomira Milojevića, teniskog veterana iz Čačka. Rezultat je bio 2:0 (6/2, 6/2). Niški trener je do titule stigao bez izgubljenog seta, a osvojio je i vicešampionsku titulu u dublu, njegov partner je bio Milan Petrović, takođe trener niške akademije.

U poslednjih nedelju dana uspešni su bili i mladi teniseri i teniserke niške akademije. Nikola Jović (TAŽ) je stigao do šampionske titule u dublu na Tennis Europe turniru u Subotici za tenisere do 14 godina. Sa Otvorenog prvenstva u Knjaževcu za tenisere i teniserke do 10 godina gotovo da su sve medalje stigle u Niš: Danica Marjanović (TAŽ) i Radovan Petrović (TAŽ) su bili prvi, druga mesta su pripala Danici Todorović (TAŽ) i Luki Periću (TAŽ), a treća je bila Lara Orlović (TAŽ). Na Otvorenom prvenstvu u Nišu za tenisere do 18 godina osvojene su sve tri medalje: Nikola Cvetanović (TAŽ) je bio prvi, Uroš Jović (TAŽ) je bio drugi, a Mateja Milošević (TAŽ) je stigao do trećeg mesta. Lazar Đokić (TAŽ) je u konkurenciji do 10 godina bio najbolji u Ćićevcu. Na Otvorenom prvenstvu Niša za tenisere do 14 godina Aleksandar Žikić (TAŽ) je stigao do još jedne šampionske titule, Ognjen Milenović (TAŽ) je bio drugi, treće mesto je pripalo Andriji Petroviću (TAŽ).