LEPA VEST – Niški teniser najbolji u Bugarskoj

Luka_Stefanovic_TAZ

TENISER TAŽ NAJBOLJI U BUGARSKOM SLIVENU
– Luka Stefanović osvojio SPORT PALACE CUP iz serije TENNIS EUROPE –

Juče je u Bugarskoj, u Slivenu, završen međunarodni teniski turnir iz serije TENNIS EUROPE za tenisere do 16 godina. Pobednik turnira je Luka Stefanović, teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Radi se o SPORT PALACE kupu iz kategorije evropskih juniorskih turnira koji je okupio tenisere iz preko deset zemalja. Luka je u finalu bio bolji od Denislava Prodanova iz Bugarske sa 2:1, po setovima 7/5, 0/6, 6/0. Niški teniser je do finala stigao bez izgubljenog seta, a u finalu se igrao neizvestan meč, ali nakon borbene i hrabre igre Luka Stefanović je došao do šampionske titule. Titula će značajno poboljšati plasman našeg tenisera na rang listi, može se očekivati plasman i blizu prvih 100 na juniorskoj listi TENNIS EUROPE.

„Ova titula je važna pre svega kao motivacija da nastavim sa dobrim igrama i krenem ponovo da osvajam titule na međunarodnim turnirima. Prvi naredni cilj mi je ulazak u prvih 100, blizu sam.“ – izjavio je Luka Stefanović nakon ceremonije dodele pehara u Slivenu.

Niški teniser ima tek 15 godina, a u narednom periodu ga očekuju brojni turniri u Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj i Austriji.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *