NIŠKA TENISERKA ANJA STANKOVIĆ (TAŽ) OSVOJILA PRVU PROFESIONALNU TITULU

Tokom prošlog i ovog meseca se na terenima u Kuršumlijskoj banji igrala serija međunarodnih turnira u konkurenciji seniorki. Radi se o turnirima iz serije ITF WORLD TENNIS TOUR 15.000$. Anja Stanković, teniserka Teniske akademije Živković (TAŽ) je nakon titule u dublu, vicešampionske titule u singlu i dublu, stigla i do šampionske titule u singlu, a to je njena prva profesionalna titula čime korača dublje na WTA listi.

Niška teniserka je u finalu pobedila Carmen Andreea Hereu iz Rumunije sa 2:0 (6/2, 6/2). Ova titula u singlu je prva od kako se od nedavno takmiči na profesionalnoj sceni i očekuje se njen siguran ulazak u top 1000 igračica sveta na zvaničnoj svetskoj rang listi Ženske teniske asocijacije (WTA), a pre nekoliko dana je napunila 18 godina.

„Srećna sam i nadam se da je ovo početak. Želela sam da iskoristim ovu priliku sa dosta jakim turnirima u blizini Niša i postignem zapažene rezultate. Titula u singlu je stigla na poslednjem u seriji za nagradni fond od 15.000$, na prethodnom sam igrala finale. Zadovoljna sam i partijama u dublu, jedna titula i još jedno finale. Cilj je bio da pobeđujem i upišem rang, uspela sam i više od toga.“ – istakla je Anja tokom ceremonije dodele pehara.

Sve ovo predstavlja još jedan veliki uspeh za niški tenis, a Teniska akademija Živković nastavlja da bude rasadnik mladih nada tenisa u ovom delu naše zemlje. Vredno je spomenuti da su Nikola Jović (TAŽ) i Anastasija Cvetković (TAŽ) bili finalisti seniorskog turnira Serbia open 2023 iz serije TSS tour. Nađa Mladenović je na pomenutom turniru bila treća, a uspeh je značajan jer se radi o najboljim juniorima niške akademije. Najmlađi teniseri i teniserke iz školice tenisa su takođe bili zapaženi na terenima u Nišu, Beogradu, Kragujevcu, Ćićevcu.