NIŠKA TENISERKA EMILIJA ZDRAVKOVIĆ JE ŠAMPIONKA SRBIJE

Tokom protekle nedelje se na terenima na Zlatiboru igralo Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji teniserki do 18 godina. Turnir je održan u organizaciji Teniskog saveza Srbije (TSS), a titula šampionke je završila u rukama juniorke Emilije Zdravković, teniserke Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša.

Emilija je u finalu bila bolja od Mirjane Jovanović iz Novog Sada, rezultat je bio 2:0 (7/5, 6/3). Niška teniserka je u polufinalu pobedila Ivu Šepu iz Beograda 2:0 (6/3, 6/3).

„Ovim rezultatom sam potvrdila trud, požrtvovanost i sve one medalje koje sam tokom ove sezone osvajala. Biti najbolji junior Srbije je velika stvar i to u konkurenciji do 18 sa 15 godina.“ – istakla je Emilija Zdravković nakon dodele pehara.

Pored Emilije u poslednjih nedelju dana uspešni su bili i ostali teniseri i teniserke niške akademije. Veljko Cvetković (TAŽ) je bio treći na MASTERSU TSS-a do 16 godina. Sa Otvorenog prvenstva u Zaječaru za tenisere i teniserke do 14 godina sve medalje su stigle u Niš: Anastasija Cvetković (TAŽ) i Ognjen Milenović (TAŽ) su bili prvi, druga mesta su pripala Dariji Ilić (TAŽ) i Andriji Petroviću (TAŽ), a treća mesta su podelili Petar Cvetanović (TAŽ) i Luka Stanković (TAŽ), odnosno Nina Krstić (TAŽ) i Jevrosima Mitić (TAŽ). Na Otvorenom prvenstvu u Kruševcu za tenisere i teniserke do 10 godina osvojene su tri medalje: Danica Todorović (TAŽ) je bila prva, Danica Marjanović (TAŽ) i Radovan Petrović su stigli do trećeg mesta. Radovan Petrović (TAŽ) je u istoj konkurenciji bio najbolji u Nišu. Na Otvorenom prvenstvu Niša za tenisere i teniserke do 14 godina Darija Ilić (TAŽ) je osvojila šampionsku titulu, Nina Krstić (TAŽ) i Luka Stanković (TAŽ) su bili drugi, treće mesto je pripalo Urošu Živkoviću (TAŽ), odnosno Ivi Stojančić (TAŽ) i Nadiji Mladenović (TAŽ).