OVOG VIKENDA 4 MASTERSA I 4 TITULE ZA TENISKU AKADEMIJU ŽIVKOVIĆ

Anja Stanković, Nikola Živković i Luna Urso

U Nišu se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) ovog vikenda igrao završni MASTERS Teniskog saveza ittočne Srbije (TSIS) u konkurenciji tenisera i teniserki do 14 godina, ali i do 18 godina. Titula šampiona je u sve 4 konkurencije završila u rukama tenisera i teniserki TAŽ-a. Anastasija Cvetković (TAŽ) je nastavila pobednički niz i nakon titule najbolje do 12 godina, sada je najbolja i do 14 godina. Anastasija je u finalu pobedila Angelinu Mihajlović iz Kruševca, meč je završila sa 2:0 (6/3, 6/3). Kod tenisera u istoj konkurenciji titulu je osvojio Aleksandar Žikić (TAŽ), on je u finalu savladao klupskog druga Ognjena Milenovića sa 2:0 (6/1, 6/2).

Na završnom MASTERSU regiona TSIS u konkurenciji tenisera i teniserki do 18 godina još dve šampionske titule. Nikola Cvetanović (TAŽ) je u finalu savladao Stefana Skobeleva (TAŽ), rezultat je bio 2:1 (6/1, 1/6, 10/8). U konkurenciji teniserki takođe se igralo TAŽ finale, Anja Stanković (TAŽ) je bila bolja od Lune Urso (TAŽ) sa 2:1 (6/7, 6/4, 10/6). Jovana Nikolić (TAŽ) je osvojila bronzanu medalju.

Aleksandar Žikić, Nikola Živković i Ognjen Milenović

„Još jedan sjajan vikend i fenomenalne partije tenisera i teniserki TAŽ-a, čestitam im na igri i odličjima. Uspeli su da za dva vikenda na završnim mastersima stignu do skora od 18 osvojenih medalja. Sada nam predstoji početak zimske sezone i verujem da ćemo nastaviti u istom ritmu.“ – istakao je predsednik TAŽ-a Nikola Živković

Teniseri niške akademije su tako stigli do skora od 18 osvojenih medalja na završnim mastersima (7 zlatnih, 6 srebrnih i 5 bronzanih) i još jednom potvrdili dominaciju u regionu TSIS.