ŠKOLA TENISA TAŽ NAJBOLJA U SRBIJI – UPIS U TOKU

Teniska akademija Živković (TAŽ) je u samom vrhu srpskog tenisa, a našu školu tenisa odlikuju znanje, iskustvo i uspeh. Počeli smo sa radom 2008. godine u šumovitom delu Bubnja. Od ove godine školica tenisa za najmlađe biće realizovana na nekoliko lokacija u gradu (centar, Durlan, Bubanj) i na taj način prilagodljivija roditeljima i deci.

„Škola tenisa za najmlađe nam je uvek bila prioritet u radu, jer samo tako možemo očekivati da ćemo kasnije imati šampione i šampionke Srbije. To oni vrlo brzo potvrde već u juniorskom uzrastu, pa svake godine imamo nekoliko takvih šampiona na ponos našeg kluba i našeg grada. Pozivam sve roditelje da za početak svrate do naših terena sa svojom decom, pogledaju kako izgledaju treninzi, dobiju odgovore na sva pitanja i uživaju u našem ambijentu.“ – istakao je Nikola Živković, trener i predsednik niške akademije.

Teniski savez Srbije (TSS) je pre nekoliko godina uspostavio zvanični teniski program za decu uzrasta do 10 godina – EVOLUTION KIDS TENNIS 10’s program. Program uključuje preko 80 klubova koji su u članstvu TSS-a. Po novim pravilima saveza igrači i klubovi skupljaju poene sa takmičenja, prate svoj razvoj na listi dostignuća. Po uspostavljanju novih pravila savez je uradio dosadašnju evaluacionu listu i objavio trenutnu rang listu prema kojoj je niški klub TAŽ zauzeo ubedljivo prvo mesto za prošlogodišnju sezonu.