TAŽ DOMINANTAN U REGIONU, ODLIČAN I NA MEĐUNARODNOJ SCENI

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša tokom proteklog vikenda se igrala završnica Ekipnog prvenstva regiona Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji tenisera do 14 godina. Titula je pripala teniserima TAŽ-a i oni su na taj način izborili plasman na završnicu Ekipnog prvenstva Srbije. Teniserke su, takođe, šampionke regiona u konkurenciji do 14 godina. Isti plasman, osvojili su teniseri i teniserke ekipe Teniske akademije Živković na regionalnim prvenstvima do 18 godina. Sve njih očekuje borba za najbolju ekipu Srbije.

apažene rezultate su u poslednjih nedelju dana postigli i pojedinačno teniseri i teniserke Teniske akademije Živković. Radovan Petrović (TAŽ) je šampion Serbia GRAND PRIX turnira u Kragujevcu za tenisere do 12 godina. Anastasija Cvetković (TAŽ) je na međunarodnom turniru iz serije Tennis Europe za teniserke do 14 godina u Subotici osvojila vicešampionsku titulu u singlu i zauzela treće mesto u dublu. Ognjen Milenović (TAŽ) i Aleksandar Žikić (TAŽ) su vicešampioni dubla na Tennis Europe turniru u Tirani za tenisere do 16 godina. Nikola Jović (TAŽ) je vicešampion singla i šampion dubla na Tennis Europe turniru u Mariboru za tenisere do 16 godina. On je tako došao do dodatnih poena i sada je drugi na rang listi za završni masters u Monte Karlu na kome učestvuje 8 najboljih tenisera Evrope u pomenutoj starosnoj kategoriji. Anja Stanković (TAŽ) je osvojila vicešampionsku titulu u singlu, ali i u dublu na ITF turniru za juniorke do 18 godina u Skoplju.

Podsećamo da je na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) u toku novi format međunarodnog teniskog turnira u muškoj seniorskoj kategoriji, a odmah u nedelji nakon ovog turnira, od 23. do 29. maja, i u ženskoj konkurenciji. Radi se o turnirima iz serije UTR PRO TENNIS TOUR čiji je nagradni fond po 25.000$. Ulaz je slobodan, a turnir je moguće pratiti i preko livestream platforme na youtube kanalu Universal Tennis.