TAŽ NASTAVLJA ŠAMPIONSKI NIZ – Ema i Ilija najbolji među svojima

taz taz

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) tokom vikenda je odigrano Prvenstvo regiona TSIS (Teniskog saveza istočne Srbije) za dečake i devojčice do 14 godina. Nakon apsolutne dominacije u kategorijama do 12 i do 16 godina i do 14 u obe konkurencije su pobedu odneli teniser i teniserka Teniske akademije Živković. Nekako je sve ličilo na reprizu, sve medalje su podelili takmičari i takmičarke TAŽ-a. I kod dečaka i kod devojčica se igralo TAŽ finale, treće mesto u obe konkurencije je pripalo teniseru i teniserkama TAŽ-a.

Šampion u ženskoj kategoriji je Emilija Zdravković (TAŽ) koja je bila bolja od klupske drugarice Lole Radivojević sa 2:0 u setovima. Ema i Lola su nakon finala za šampionku države igrale i finale za šampionku regiona i na taj način pokazale da su bez konkurecije u svom uzrastu, inače su i reprezentativke Srbije. Treće mesto su podelile Natalija Nikolić i Maša Mitić, teniserke TAŽ-a.

„Pravi način da potvrdim titulu šampionke države, igrala sam ponovo protiv moje klupske drugarice. Verujem da nas očekuje još puno ovakvih finala. Danas sam ja pobedila, ali ne bi bilo nezasluženo da je pobedu odnela Lola.“ – istakla je Emilija Zdravković.

Teniser TAŽ-a Ilija Ivanović osvojio je šampionsku titulu. Ilija je u finalu bio bolji od druga iz kluba Nikole Cvetanovića sa 2:1 u setovima. Treće mesto je pripalo teniseru Teniske akademije Živković Stefanu Skobelevu.

Teniska akademije Živković u sezoni 2017/2018. obeležava deset godina rada i više puta je bila juniorski i seniorski šampion i vicešampion države i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Teniseri i teniserke su redovni članovi reprezentacije Srbije, brojni su i rezultati na međunarodnoj sceni. A rezultatima u poslednjih mesec dana dokazuje da je i dalje bez konkurencije u regionu.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *