TENISER UROŠ ŽIVKOVIĆ BRANI BOJE SRBIJE NA PRVENSTVU EVROPE U TURSKOJ

U četvrtom po veličini gradu Turske, u nekadašnjoj prestonici Osmanskog carstva, u gradu Bursi će tokom predstojećeg vikenda početi borba Teniske reprezentacije Srbije na Evropskog prvenstvu za tenisere do 16 godina. Boje naše zemlje braniće i teniser iz Niša, Uroš Živković, član niške Teniske akademije Živković (TAŽ).

Evropsko prvenstvo se igra po kalendaru zimskog kupa Tennis Europe. Sve reprezentacije su podeljene u 4 zone, tačnije u 4 kvalifikacione grupe. Grupa u kojoj je Srbija nalazi se u zoni D i igraće od 2. do 4. februara u Bursi, a protivnici našeg tima su Bugarska, Gruzija, Norveška, Poljska, Španija, Švedska i Turska. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe idu dalje, a završnica je na programu od 16. do 18 februara u Francuskoj, grad Ronchin.

Uroš se nalazi u dobroj formi i nakon odličnih partija na početku ove godine, a posebno nakon uspeha na Prvenstvu Srbije dobio je poziv Teniskog saveza Srbije da se priključi nacionalnom timu. U timu su još Luka Ćeramilac i Maksim Despotović, obojica iz Beograda, a tim sa klupe u ulozi kapitena predvodiće Ladislav Demeter iz Subotice.