TENISERI I TENISERKE IZ ITALIJE SE USAVRŠAVAJU U TAŽU

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) trenutno boravi grupa tenisera i teniserki iz Italije, radi se o članovima i članicama kluba iz Treviza. Rukovodstvo italijanskog kluba smatra da su izabrali pravo mesto za usavršavanje, ističu da su došli u zemlju tenisa i da je TAŽ po njihovoj analizi najbolja akademija u Srbiji.

Teniska akademija Živković nudi idealne uslove za rad i na raspolaganju je kompletni kvalitet domaćih igrača i trenera. Deca u Italiji imaju nekako podjednake uslove i dobri su u Italiji, ali su ovde došli da vide stvarnost, da dobiju kompletan tretman, da osete intenzitet priprema i steknu neke dodatne osobine važne za pobednički duh. Roditelji su bili za to da njihova deca dođu ovde, oni su došli sa predlogom, ja sam samo uspostavio komunikaciju.“ – ističe vođa ekspedicije i dugogodišnji teniski radnik Bratislav Bata Janjić.

Bata Janjić, rođeni Nišlija, skoro 30 godina živi i radi u Trevizu. Uspomene ga vežu za niški Radnički gde je ušao u teniski svet. Bata je 2001. godine predvodio mladu reprezentaciju Srbije na nekoliko značajnih prvenstva u Italiji, u timu su tada između ostalih bili Novak Đoković i Ilija Bozoljac.

Grupa iz Treviza ne krije zadovoljstvo i oni će se nakon sedmodnevnog programa i brojnih prijateljskih mečeva sa teniserima i teniserkama iz Teniske akademije Živković vratiti u Italiju. Ističu da žele da se vrate ovde na dodatno usavršavanje, a TAŽ ostaje da dočekuje nove goste iz Rusije, Grčke, Bugarske, sa Kipra, stiže i grupa iz Nigerije.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *