TENISERKA ANJA STANKOVIĆ (TAŽ) IZBORILA WTA RANG

Tokom ovog meseca se na terenima u Kuršumlijskoj banji igra serija međunarodnih turnira u konkurenciji seniorki. Radi se o turniru iz serije ITF WORLD TENNIS TOUR 15.000$. Anja Stanković, teniserka Teniske akademije Živković (TAŽ), je u paru sa australijanskom teniserkom Elenom Micić pobedila u finalu dubla kineski par Meiqi Guo/Meiling Wang sa 2:0 (6/2, 6/4). Na prvom turniru ove serije, odigranom pre pomenutog, Anja je u istom paru osvojila vicešampionsku titulu u dublu.

Anja Stanković – prva sa leve strane

Niška teniserka je ostvarila i prve pobede u pojedinačnoj konkurenciji, serija turnira se nastavlja u Kuršumlijskoj banji pa će se Anja Stanković početkom juna naći na zvaničnoj svetskoj rang listi Ženske teniske asocijacije (WTA).

Sve ovo predstavlja još jedan veliki uspeh za niški tenis, a Teniska akademija Živković nastavlja da bude rasadnik mladih nada tenisa u ovom delu naše zemlje. Na terenima niške akademije će se krajem maja održati i Državno prvenstvo, radi se o borbi tenisera i teniserki do 16 godina za titulu šampiona, odnosno šampionke Srbije.