TENISERKA ANJA STANKOVIĆ (TAŽ) OSVOJILA I MEĐUNARODNU TITULU

Na terenima teniske akademije u Novom Sadu je tokom prošle nedelje završen YASON CUP 2021 za tenisere i teniserke do 16 godina. Radi se o međunarodnom turniru iz serije TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR. U konkurenciji teniserki, šampionka regiona i vicešampionka Srbije Anja Stanković (TAŽ) je stigla do šampionske titule. Ona je u finalu bila bolja od Dunje Marić iz Novog Sada. Rezultat je bio 2:1 (6/3, 6/7, 7/5).

Teniserka niške akademije Anja Stanković je ovom pobedom sve bliža poziciji broj 100 međunarodne Tennis Europe rang liste.

Prva sa leve strane Anja Stanković (TAŽ) u društvu finalistkinje

„Jak turnir, učestovalo je desetak zemalja, finale je bilo neizvesno i nakon tročasovne borbe sam uspela da trijumfujem. U sjajnom sam ritmu, postigla zapažene rezultate na državnim turnirima i ovo je prvi u nizu međunarodnih turnira koje ću igrati, zadovoljna sam kako se sve odvija.“ – istakla je Anja Stanković nakon ceremonije dodele pehara.

U subotu 24. aprila na terenima niške akademije počinje kvalifikacioni deo juniorskog turnira NIŠ OPEN 2021 iz serije ITF. Glavni deo turnira je na programu od 26. aprila do 1. maja i očekuje se učešće juniora i juniorki iz velikog broja zemalja (Kina, Srbija, Rusija, Bugarska, Francuska, Mađarska, Holandija, Slovačka, BIH, Rumunija, Crna Gora, Švedska, Kanada, Britanija, Ukrajina, Slovenija, Italija, Hrvatska, Nemačka, Češka, Japan, Makedonija, Belgija, Austrija, Indija, Grčka, Kazahstan). Turnir se odvija uz sve zdravstvene mere i preporuke, a u skladu sa dobro poznatom situacijom.