TENISKA AKADEMIJA ŽIVKOVIĆ DOMINANTNA U REGIONU

U Nišu se na terenima TK Kostić igralo Prvenstvo istočne Srbije u konkurenciji tenisera i teniserki do 16 godina. Turnir je održan tokom vikenda u organizaciji Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS). Titulu šampiona regiona je poneo Stefan Skobelev, teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša, a šampionka je Anja Stanković, takođe iz niške akademije. Stefan je u finalu bio bolji od Haralampija Toskića iz Kruševca sa 2:0 (7/5, 6/0). U konkurenciji teniserki Anja je pobedila klupsku drugaricu Saru Milosavljević. Rezultat je bio 2:0 (6/1, 6/0). Vredno je pomenuti da su treće mesto podelile Natalija Nikolić (TAŽ) i Mina Milosavljević (TAŽ).

Paralelno sa ovim prvenstvom, ali na terenima Teniske akademije Živković se igralo Prvenstvo TSIS za tenisere i teniserke do 12 godina. Nina Krstić (TAŽ) je osvojila šampionsku titulu. Ona je u finalu bila bolja od drugarice iz kluba Darije Ilić sa 2:0 (6/1, 6/0) i do titule stigla bez izgubljenog seta. U konkurenciji tenisera Andrija Petrović (TAŽ) je stigao do vicešampionske titule. Treća mesta su zauzeli Uroš Živković, Luka Stanković i Nadija Mladenović, svi iz niške akademije.

Najmlađi teniseri i teniserke Teniske akademije Živković su bili dominantni u Dimitrovgradu gde se tokom prošle nedelje igralo Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina. Sve medalje na turniru osvojila je Teniska akademija Živković. Zlatne su pripale Danici Marjanović i Radovanu Petroviću, srebrne Aleksandri Stojanović i Luki Periću, a bronzane Lari Orlović i Luki Živkoviću.