TENISKA AKADEMIJA ŽIVKOVIĆ U ZAVRŠNICI NA EKIPNOM PRVENSTVU SRBIJE

Na terenima niške Teniske akademije Živković (TAŽ) se tokom ove nedelje igralo Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji juniora i juniorki do 18 godina. Turnir je održan u organizaciji Teniskog saveza Srbije (TSS). U obe konkurencije, ekipe niške akademije su igrale završnicu i ušle u borbu za medalje. I juniori i juniorke su osvojili bronzu, a uspeh je utoliko veći jer su u timu bili teniseri i teniserke do 16 godina. Za mušku ekipu su nastupili: Uroš Živković, Luka Stanković, Aleksandar Žikić i Vladimir Jovanović. U ženskom sastavu su bile: Nađa Mladenović, Iva Stojančić, Darija Ilić i Anja Stanković (nažalost, bila je povređena). Timove je sa klupe predvodio Nikola Živković.

Tokom proteklog vikenda se igrala i završnica Ekipnog prvenstva Srbije za teniserke do 14 godina. Teniserke niške akademije su igrale finale na gostujućem terenu protiv Crvene Zvezde i prvenstvo završile kao vicešampionke. Tim su činile: Nađa Mladenović, Iva Stojančić, Danica Marjanović, Tara Žikić i Srna Spasić. Trener je bio Nikola Živković.

Format Ekipnog prvenstva Srbije se igra u tri dobijena meča, a na programu su jedan dubl i tri singl meča. U slučaju nerešenog rezultata gleda se set količnik, odnosno gem količnik, odnosno rezultat prve table na meču.