UROŠ ŽIVKOVIĆ (TAŽ) JE ŠAMPION DUBLA I TREĆI U SINGLU NA ATINSKOM TURNIRU

U Atini podno Akropolja se na teniskim terenima ovog vikenda igrao međunarodni turnir iz serije Tennis Europe u konkurenciji tenisera do 14 godina. Niški teniser Uroš Živković, član Teniske akademije Živković (TAŽ), sjajnim partijama u obe konkurencije (singl i dubl) stiže do završnice i u Niš se vraća sa dva priznanja iz grčke prestonice. Titulu šampiona dubla je poneo u paru sa teniserom iz Slovačke (Dylan Bairo). U finalu su bili bolji od grčko-nemačkog dubla i meč završili ubedljivo sa 2:0 (6/1, 6/2). Uroš je stigao i do bronzane medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

Uroš Živković, TAŽ

„Bila je ovo jedna uspešna nedelja za mene posle par nedelja pauze zbog povrede koju sam imao. Jak turnir, nije bilo lako izdržati ovaj tempo i u obe konkurencije igrati završnicu. Zadovoljan sam prikazanim partijama i sada još motivisaniji čekam turnire koji predstoje“ – istakao je Uroš Živković po završetku finalne borbe.

 

Uroš Živković, TAŽ

Pored Uroša, zapažene rezultate tokom prethodnog meseca postigli su i Nikola Jović (TAŽ) i Anastasija Cvetković (TAŽ) na međunarodnim turnirima iz serije ITF, odnosno Tennis Europe.