DOMINACIJA TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ NA REGIONALNIM PRVENSTVIMA

Regionalna dominacija Teniske akademije Živković (TAŽ) se nastavila i na prvenstvima Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji seniora i seniorki. Nakon šampionske titule Hane Ilić (TAŽ) na prvenstvu TSIS do 12 godina, titule Uroša Živkovića (TAŽ) do 14 godina, Mateje Stanisavljevića (TAŽ) do 16 godina, Anje Stanković (TAŽ) do 18 godina, osvojene su i titule u konkurenciji seniora i seniorki.

Na terenima Teniske akademije Živković tokom proteklog vikenda igralo se TAŽ finale prvenstva regiona i u muškoj i u ženskoj seniorskoj konkurenciji. Emilija Zdravković je bila bolja od klupske drugarice Jovane Nikolić, a Mateja Milošević od klupskog druga Uroša Jovića.

Nikola Živković (TAŽ) u društvu Anje Stanković i Nikole Jovića

I ova sezona je bila turbulentna zbog zdravstvene situacije, trudili smo se da naši teniseri i teniserke učestvuju na brojnim tirnirima u našoj zemlji, a u skladu sa mogućnostima i na međunarodnim. Uspeli smo da održimo dobar ritam i završimo ovu godinu i te kako uspešno. Dominirali smo regionalno, ali imali i odličnih međunarodnih rezultata poput Nikole Jovića na završnom mastersu u Monte Karlu, a po prvi put se desilo da u Nišu na tradicionalnom međunarodnom turniru iz serije Tennis Europe oba pehara završe u našim rukama. Do titule su stigli Anja Stanković i pomenuti Nikola Jovića. – istakao je predsednik niške akademije Nikola Živković

Vredno je napomenuti da su na regionalnim prvenstvima teniseri i teniserke Teniske akademije Živković osvojili i najveći broj srebrnih, odnosno bronzanih medalja.