DOMINACIJA TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ SE NASTAVLJA

U Nišu se ovog vikenda na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) igralo Otvoreno prvenstvo Niša za tenisere i teniserke do 16 godina. Brojni rezultati takmičara i takmičarki TAŽ-a u prethodnom periodu su samo krunisani na ovom turniru, pokazala se apsolutna dominacija.

U kategoriji teniserki prva tri mesta su pripala teniserkama Teniske akademije Živković. Šampionsku titulu je osvojila Anja Stanković (TAŽ). Ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Anastasije Stoiljković sa 2:1 (3/6, 6/3, 6/2). Treće mesto su podelile Nina Andronicou sa Kipra i Theodora Kousiou sa grčkog Skijatosa. Njih dve već neko vreme borave u Nišu gde u okviru TAŽ-a pohađaju akademija program. U konkurenciji tenisera prvo mesto je osvojio Ilija Ivanović (TAŽ) koji je u finalu bio bolji od Janka Jakovljevića iz TK Crvena Zvezda sa 2:0 (6/2, 6/4). Treće mesto su podelili teniseri niške akademije Nemanja Dinić i Mateja Milošević.

Tokom vikenda se igrao i turnir u Zaječaru za tenisere i teniserke do 12 godina. I u Zaječaru se u konkurenciji teniserki igralo TAŽ finale. Prvo mesto je pripalo Nini Krstić, a drugo Anastasiji Cvetković. Treće mesto je, takođe, pripalo teniserki niške akademije Jevrosimi Mitić. U konkurenciji tenisera Luka Stanković (TAŽ) je stigao do trećeg mesta.

„Još jedan više nego uspešan vikend za nas, prezadovoljan sam i čestitam svima njima. Ovo je sjajna uvertira za međunarodni turnir koji nas očekuje, ovo je za sve njih dodatna motivacija da se bore za medalje i sa teniserima i teniserkama iz drugih zemalja.“ – predsednik kluba Nikola Živković nije krio zadovoljstvo nakon završenog turnira u Nišu.

Teniskoj akademiji Živković sada predstoji organizacija značajnog međunarodnog turnira. Na terenima niške akademije tokom vikenda kreće turnir iz serije Tennis Europe za tenisere i teniserke do 16 godina.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *