EMA OSVAJA MAKEDONIJU

NIŠKA TENISERKA SE SA MAKEDONSKE TURNEJE VRATILA SA 4 ODLIČJA

Teniserka niške Teniske akademije Živković (TAŽ) Emilija Zdravković je tokom ovog vikenda završila učešće na medjunarodnim turnirima u Makedoniji. Radi se o turnirima u konkurenciji teniserki do 14 godina iz serije TENNIS EUROPE.

Ema je tokom dve nedelje uspela da odigra 4 finala i to dva u singlu i dva u dublu. Na poslednjem turniru u Skoplju je osvojila šampionsku titulu u pojedinačnoj konkurenciji, a vicešampionsku u paru sa Ivom Kuzmanoskom iz Makedonije. Ema je u finalu bila bolja od Ameli Smejkalove iz Češke sa 2:1 (5/7, 6/4, 7/6). Niška teniserka je do finala stigla bez izgubljenog seta.

Pre ovog turnira Ema je igrala Bitola OPEN 2018 gde je uspela da stigne do šampionske titule u dublu, a vicešampionske u singlu. Igrala je u paru sa Tijanom Sretenović i u finalu su bile bolje od para iz Makedonije Stefanija Kirovska/Iva Kuzmanoska sa 2:1. A u finalu singla je niška teniserka izgubila od dubl partnerke Tijane sa 2:0 (6/4, 7/5).

“Moram biti zadovoljna, igrala sam četiri finala na dva turnira i to u sjajnom ritmu, uz malo sreće sam mogla sva četiri da dobijem. Okrećem se novim turnirima i nadam se da će mi doneti još odličja.”

Nišku teniserku već tokom ove nedelje očekuje učešće na još jednom TENNIS EUROPE turniru, na redu je Čačak OPEN 2018.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *