Istaknuti slovenački profesor gost Teniske akademije Živković

Tokom vikenda od 19. do 21. maja gost Teniske akademije Živković (TAŽ) biće profesor Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani Aleš Filipčić. On će u Nišu održati trodnevni seminar pod nazivom „Put ka profesionalnom tenisu – rad sa pionirima i juniorima“. Učešće će uzeti treneri i mladi teniseri i teniserke Teniskog saveza istočne Srbije.

Profesor Aleš Filipčić je bio prvi Davis kup selektor reprezentacije Slovenije. Radio je kao glavni trener u teniskim klubovima: Olimpija Ljubljana, Triglav Kranj i Ljubljanski teniski centar. Bio je član Upravnog odbora Teniskog saveza Slovenije, predsednik Trenerske organizacije i Stručne komisije Teniskog saveza Slovenije. Na fakultetu je odgovoran za izvođenje edukacije za studente i trenere, kao i na polju testiranja i istraživanja u oblasti tenisa. Tutor je ITF – međunarodne teniske federacije.

Teniska akademija Živković i dalje odgovorno preuzima lidersku poziciju u Teniskom savezu istočne Srbije i kao domaćin ovako značajnog seminara doprinosi kontinuiranoj edukaciji teniskih stručnjaka i mladih nada ovog sporta, ali i jasno pokazuje da se teniski rad zasniva na težnji za usavršavanjem i primenom najsavremenijih trendova.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *