IVA STOJANČIĆ (TAŽ) JE ŠAMPIONKA REGIONA

U Nišu se tokom proteklog vikenda igralo Prvenstvo Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji tenisera i teniserki do 14 godina. Titulu šampionke regiona je ponela Iva Stojančić, teniserka Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Iva je u finalu bila bolja od klupske drugarice Danice Marjanović (TAŽ) i meč završila sa 2:0. Treće mesto su osvojile, takođe, teniserke niške akademije Neda Simić (TAŽ) i Marija Filipović (TAŽ). U konkurenciji tenisera, Matija Stojanović (TAŽ) je bio treći.

 

Danica Marjanović (TAŽ) i Iva Stojančić (TAŽ)

Paralelno sa ovim prvenstvom u Čačku se igrao međunarodni turnir iz serije Tennis Europe u konkurenciji teniserki do 14 godina. Do šampionske titule u dublu je stigla Anastasija Cvetković (TAŽ), u singlu je osvojila vicešampionsku titulu. Na turniru iz iste serije za tenisere do 16 godina u Skoplju, Marko Dragović (TAŽ) je, takođe, osvojio vicešampionsku titulu u singlu. Anastasija i Marko se nalaze na spisku reprezentacije Srbije do 14 godina i oni će predstavljati našu zemlju krajem juna na Letnjem ekipnom prvenstvu Evrope u Češkoj.

Vredno je napomenuti i da je Filip Jovanović (TAŽ) osvojio turnir u Ćupriji, radi se o konkurenciji do 12 godina. U finalu je bio bolji od klupskog druga Luke Kostića (TAŽ).