JOVIĆ SA DVE TITULE OVERIO KARTU ZA MONTE KARLO, TENISERKE VICEŠAMPIONKE

U Subotici se na terenima TK Spartak proteklih dana igrala završnica Ekipnog prvenstva Srbije u konkurenciji teniserki do 14 godina. Organizator je bio Teniski savez Srbije, a u Niš je titulu vicešampiona Srbije donela ekipa Teniske akademije Živković (TAŽ). U sastavu ekipe su tokom završnice bile Anastasija Cvetković, Nađa Mladenović, Iva Stojančić i Darija Ilić. Ekipu je predvodio trener Dejan Marinković.

 

Vicešampionke Srbije

U završnici su pored niške akademije učestvovale još tri najbolje srpske ekipe (Topaco, Crvena zvezda i Spartak). Igralo se po formatu tri singla i jedan dubl. Ekipa niške akademije je u polufinalu bila bolja od beogradske Crvene Zvezde i slavila 2:2 (6:5, bolji set količnik). U drugom polufinalu beogradski klub Topaco je bio bolji od Spartaka iz Subotice 2:2 (5:4, bolji set količnik). Teniserke TAŽ-a su finale protiv beogradske ekipe otvorile pobedom u dublu. Par niške akademije Anastasija Cvetković/Nađa Mladenović je bio bolji od para Teodora Vlajić/Ana Stadnikova sa 2:1 (4/6, 7/5, 11/9). Naredna dva meča u singlu su pripala teniserkama TK Topaco identičnim rezultatom, 2:0. Poslednji meč u singlu nije imao značaj da odluči konačnog pobednika finala iako je Anastasija Cvetković (TAŽ) slavila 2:0. TK Topaco je tako pobedio u ukupnom skoru 2:2 (5:4, bolji set količnik), a TAŽ došao do titule vicešampiona Srbije.

 

Nikola Jović – rang lista Tennis Europe

Tokom protekle nedelje je Nikola Jović (TAŽ) nastavio sa sjajnim partijama na međunarodnoj sceni. On je stigao do titule i u singlu i u dublu na turniru u Skadru. Radi se o turniru iz serije Tennis Europe za tenisere do 16 godina. Ovim pobedama je učvrstio svoju poziciju na rang listi top 8 tenisera i u oktobru će učestvovati na zavšnom mastersu u Monte Karlu. Nikoli je ovo bilo i poslednje učešće u ovoj kategoriji turnira jer je napunio 16 godina i od sledeće godine će put ka profesionalnok karijeri nastaviti da pravi preko ITF turnira.