LOLA DOMINANTNA NA MEĐUNARODNOM JUNIORSKOM TURNIRU

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) proteklog vikenda je završen međunarodni turnir NIŠ OPEN 2018 za juniore i juniorke iz serije TENNIS EUROPE. Za prvi reket turnira borilo se skoro 100 tenisera i teniserki iz preko 20 zemalja, a sve je proteklo u znaku teniserke Teniske akademije Živković.

Šampionka turnira i u pojedinačnoj konkurenciji i u dublu je trinaestogodišnja Lola Radivojević, a turnir se igrao u konkurenciji do 16 godina. Lola je u srpskom finalu bila bolja od Mie Marjanović sa 2:0 (7/6, 6/1). U dublu je igrala sa klupskom drugaricom Emilijom Zdravković, njih dve su u finalu bile bolje od srpskog para Mia Marjanović/Anđela Petrović sa 2:0 (6/1, 6/1). Anđela Petrović je isto članica niške akademije, što predstavlja odličan rezultat za TAŽ.

„Tempirala sam formu za ovaj turnir i u svakom meču dala maksimum. Ostvarila sam sjajan rezultat na domaćem terenu, sada imam dodatnu motivaciju za turnir koji me očekuje u Kelnu“ – istakla je Lola nakon završetka turnira.

U konkurenciji tenisera trijumfovao je Mario Radev iz Bugarske, dok je u dublu bio najbolji srpski par Milan Macura i Dušan Trunić. Nakon prošlogodišnjem turniru koji je bio u znaku tenisera iz Hong Konga, ovaj su definitivno obeležili teniseri i teniserke iz Srbije.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *