LOLA RADIVOJEVIĆ ŠAMPIONKA SRBIJE

Na terenima TK Trim u Beogradu završeno je Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji teniserki i tenisera do 14 godina. U konkurenciji teniserki trijumfovala je Lola Radivojević, teniserka Teniske akademije Živković (TAŽ). Lola je u finalu savladala Dariju Šuvirdjonkovu sa 2:1 (6:1, 4:6, 6:0). U polufinalu je Šuvirdjonkova bila bolja od Lare Stojanovski 2:0 (6:4, 6:3), dok je Radivojevićeva pobedila Tijanu Sretenović 2:1 (2:6, 7:5, 6:1). 

Pehare su finalistima uručili sportski direktor TSS Aleksandar Bolić, fed kup reprezentativka Srbije Bojana Jovanovski Petrović i predstavnik Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije Stefan Stanišić. 

“Čitavo prvenstvo sam odigrala na visokom nivou i ovo je kruna sjajnih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni. Teško je bilo i u polufinalu i u finalu, ali mislim da sam zaslužila da ovu godinu završim kao šampionka Srbije. Hvala svima na podršci.” – istakla je teniserka niške akademije nakon dodele pehara.

Bojana Jovanovski Petrović se nedavno povukla sa takmičarske svetske teniske scene i ona je novi trener ženske reprezentacije Srbije u konkurenciji do 14 godina u čijem sastavu je i Lola Radivojević, a prvo takmičenje ih očekuje u januaru 2019. na Tennis Europe Winter kupu. 

Pored Lole, vredno je pomenuti tenisere i teniserke Teniske akademije Živković koji su postigli zapažene rezultate u poslednjih nedelju dana. Lazar Radenković i Mija Ljubić su osvojili vicešampionske titule na prvenstvu regiona do 18 godina, Lazar Danić i Natalija Nikolić su zauzeli treće mesto. Anđela Petrović je šampionka do 16 i do 18 godina na Otvorenom prvenstvu Niša. Jovana Nikolić je bila druga do 16, a ona i Anja Stanković su bile treće do 18 godina. Natalija Nikolić je bila treća do 16, a druga na turniru do 18 godina. Nikola Jović je bio drugi na Trofeju Beograda u konkurenciji tenisera do 12 godina.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *