NIKOLA JOVIĆ (TAŽ) I MATEJA STANISAVLJEVIĆ (TAŽ) DOMINIRALI U NAJROBIJU

Teniseri Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša Nikola Jović i Mateja Stanisavljević su nastavili sa sjajnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Tokom novembra u glavnom gradu Kenije, Najrobiju, igrala se serija juniorskih ITF turnira. Završnica svih turnira bila je u znaku niških tenisera. Na kraju poslednjeg turnira ukupni skor za Nikolu Jovića je bio dva puta šampion singla i jednom vicešampion, pored toga i jedna titula šampiona u dublu. Skor za Mateju je bio tri šampionske titule u dublu, jedna vicešampionska u singlu i jedno treće mesto u singlu, takođe.

Nikola je ovim rezultatima nastavio dobar niz iz oktobra, pa je za dva nepuna meseca igrao ukupno 12 finala na 7 turnira u nizu i iz 7 finala izašao kao šampion. Rezultat bi bio sigurno još neverovatniji da nije odlučio da na poslednja dva turnira u seriji odmara u igri parova.

Tim niške akademije je na turneji po Keniji predvodio trener Nikola Živković (TAŽ), a u timu su još bili Ognjen Belić, Uroš Živković i Marko Dragović. I oni su igrali zapažanu ulogu, njihov najdalji domet je bio četvrtfinale singla, odnosno polufinala dubla.