NIKOLA JOVIĆ (TAŽ) NA MASTERSU U MONTE KARLU

Teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša Nikola Jović je nakon sjajnih partija izborio plasman na završni juniorski masters koji će se igrati u Monte Karlu od 13. do 15. oktobra. Nikola će igrati u kategoriji do 16 godina i biće jedini predstavnik Srbije u toj kategoriji. Masters će okupiti osam najboljih tenisera nakon višemesečnih turnira iz serije TENNIS EUROPE. Teniser niške akademije je “tenisku trku” završio kao sedmi, nakon 32 pobede, dve šampionske i dve vicešampionske titule u prethodnih nekoliko meseci. Prvi teniser Srbije sa zvanične rangl liste je tako izborio priliku da igra u poznatom teniskom centru.

Nikola Jović (TAŽ) 

“Daću sve od sebe da predstavim klub, grad i zemlju u najboljem svetlu. Ovo je mini prvenstvo Evrope i zaista će se na jednom mesto okupiti trenutno najbolji juniori, oni koji su najbolje pokazali u ovoj sezoni. Velika je stvar što ću igrati na čuvenim terenima, probaću da igram hrabro i dođem do finala.” – istakao je Nikola Jović (TAŽ) pre polaska na turnir.

Pored Nikole, na turniru će učestvovati sledeći teniseri: Tomasz Berkieta (Poljska), Victor Kuznetsov (Rusija), Petr Brunclik (Češka), Jakub Jedrzejczak (Poljska), Michal Krajci (Slovačka), Marko Maksimović (Bosna i Hercegovina) i Ziga Svec (Slovenija).

Dok se u Monte Karlu igra turnir za najbolje juniore, na terenima Teniske akademije Živković igraće se međunarodni turnir seniorki. Radi se o turniru čiji je nagradni fond 25.000$ i predstavlja novi format turnira kao rezultat saradnje Teniskog saveza Srbije i kompanije UTR (Universal Tennis Rating). Turnir će se igrati od 11. do 17. oktobra.