NIKOLA MILOJEVIĆ I DRUGI TENISER BUGARSKE SU NOVA POJAČANJA TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ

Teniska akademija Živkovič (TAŽ) nastavlja da pojačava svoje redove pred početak ekipnog prvenstva i borbe za titulu šampiona Srbije. Nakon Peđe Krstina i Marka Tepavca, u redove niške akademije stigli su Nikola Milojević i Dimitar Kuzmanov.

Nikola Milojević, reprezentativac Srbije, trenutno je 145 teniser sveta (ATP lista), a najbolji plasman u karijeri je ostvario prošle godine (137 pozicija). Nikola je nedavno osvojio turnir u Nišu u okviru TSS tura, a bio je i deo naše reprezentacije kada je osvojen ATP kup u Sidneju početkom ove godine. Reprezentativac Bugarske, drugi teniser ove reprezentacije, Dimitar Kuzmanov je trenutno 317 teniser sveta, a najbolji plasman mu je 250 pozicija iz 2018. godine.

TAŽ je tako kompletirao seniorski tim za ekipno prvenstvo koji će pored iskusnih pojačanja (Nikola Milojević, Peđa Krstin, Marko Tepavac i Dimitar Kuzmanov), činiti i mlade snage niške akademije: Lazar Radenković, Luka Stefanović, Lazar Danić, Stefan Skobelev, Nikola Cvetanović, Mateja Milošević, Danilo Vukotić i Uroš Jović. Tim će predvoditi Nikola Živković. Prvenstvo počinje 2. avgusta, TAŽ je slobodan u prvom kolu, a u drugom kolu će na svom terenu ugostiti pobednika duela TK AGRIMES (Beograd) i TK SAJMIŠTE (Novi Sad). Meč je na programu u ponedeljak 3. avgusta na terenima Teniske akademije Živković i igra se po sistemu 5 singl meča i 2 dubl meča. Za dalji plasman je potrebno 4 pobeda. Očekivani protivnik u polufinalu, ukoliko TAŽ savlada prvu prepreku, je CRVENA ZVEZDA. Mečevi polufinala i finala, takozvani fajnal for, na programu su od 5. do 7. avgusta u Subotici.

TAŽ će se boriti za titulu šampiona i u konkurenciji seniorki. Tim čine mlade snage akademije: Emilija Zdravković, Mija Ljubić, Anja Stanković, Anastasija Stojanović, Natalija Nikolić, Jovana Nikolić, Luna Urso, Maša Mitić i Anastasija Stoiljković. Teniserke su slobodne u prvom kolu, a u drugom će snage odmeriti sa TK NOVAK iz Beograda na gostujućem terenu. Eventualni protivnik u polufinalu može biti jedan od sledećih klubova: TA TIPSAREVIĆ (Beograd), TK ĐUKIĆ (Beograd), TK DINAMO (Pančevo). Svoj prvi meč teniserke igraju u ponedeljak 3. avgusta.