NIŠ DOBIO PRVI US OPEN TEREN U TENISKOJ ISTORIJI

Tokom protekle nedelje se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša događalo nešto značajno za teniski sport. Završni radovi su privedeni kraju i zvanično je u funkciji još jedan teren i to teren sa US OPEN podlogom. Podloga je stigla iz Amerike i Niš je po prvi put u dugoj teniskoj istoriji dobio teren ovog tipa, ali i region, imajući u vidu da je ovo prvi teren ovog tipa po svim teniskim pravilima južno od Beograda.

„Nije bilo lako da se sve kockice poklope, već neko vreme planiramo ovako nešto i ovo je samo doprinos da naši teniseri i teniserke budu u top formi tokom cele godine za svaki turnir. Oni koji su u ovom sportu znaju koliko se podloge razlikuju i koliko ovo znači za adekvatnu pripremu.“ – istakao je Nikola Živković, predsednik TAŽ-a.

Prvi zvanični trening odradila je šampionka Srbija Emilija Zdravković (TAŽ) u sklopu priprema za predstojeći turnir u Sofiji. Ona je isprobala novu podlogu i nakon treninga nam prenela svoje utiske.

„Teren je fenomenalan, ovim smo kao klub potvrdili da smo u vrhu srpskog tenisa sasvim opravdano. Sada će biti sve lakše, rezultati će biti još bolji jer svi mi sada možemo da se pripremamo na terenu sa adekvatnom podlogom za predstojeće turnire. Ja sada putujem u Sofiju na turnir, tamo će se turnir igrati baš na ovoj podlozi i sigurno nije isto ako na takav turnir idete sa šljake, a ne sa podloge na kojoj će se igrati. Zaista velika stvar za niški tenis. – istakla je Emilija Zdravković nakon treninga.

Emilija Zdravković (TAŽ) na turnir odlazi i kao šampionka Otvorenog prvenstva Niša u konkurenciji senorki. Turnir je završen početkom protekle nedelje na terenima TAŽ-a. Ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Jovane Nikolić sa 2:0 (6/4, 6/3). Treće mesto su podelile Anja Stanković (TAŽ) i Anastasija Stoiljković (TAŽ). U konkurenciji seniora na istom turniru titulu je poneo Luka Stefanović, takođe teniser niške akademije. Nikola Cvetanović (TAŽ) je bio treći.

Tokom ovog vikenda igralo se Otvoreno prvenstvo Niša u konkurenciji do 14 godina, a sve medalje su osvojili teniseri i teniserke Teniske akademije Živković: Anastasija Cvetković (TAŽ) i Aleksandar Žikić (TAŽ) su bili prvi, druga mesta su pripala Jevrosimi Mitić (TAŽ) i Andriji Petroviću (TAŽ), a treća mesta su podelili Nađa Mladenović (TAŽ) i Iva Stojančić (TAŽ), odnosno Uroš Živković (TAŽ) i Ognjen Milenović (TAŽ). Na Otvorenom prvenstvu u Beogradu tokom prošle nedelje za tenisere i teniserke do 14 godina Andrija Petrović (TAŽ) je bio treći.