NIŠKA TENISERKA ANJA STANKOVIĆ (TAŽ) PONOVO U SENIORSKOM ITF FINALU

Dok se u Nišu igra juniorski ITF na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) u Kuršumlijskoj banji je završen prvi iz serije međunarodnih turnira u konkurenciji seniorki. Radi se o turnirima iz serije ITF WORLD TENNIS TOUR 15.000$. Upravo, teniserka Teniske akademije Živković (TAŽ) Anja Stanković je igrala još jedno finale, ali ovoga puta je morala da se zadovolji sa vicešampionskom titulom.

Niška teniserka je u polufinalu pobedila Carmen Andreea Hereu iz Rumunije sa 2:1, ali je u finalu od nje bila bolja Luisa Meyer auf der Heide iz Nemačke sa 2:0. Anja će i u narednim nedeljama igrati na turnirima iz pomenute serije i pokušati da dođe do novih titula. Trenutno je u top 700 igračica sveta na zvaničnoj svetskoj rang listi Ženske teniske asocijacije (WTA), a tek ima 18 godina.

Pored Anje, očekuje se dobar turnir za predstavnike i predstavnice niške akademije na juniorskom ITF turniru. Podsećamo sve ljubitelje tenisa da se na terenima Teniske akademije Živković iz Niša trenutno igra pomenuti juniorski turnir iz serije ITF J30 – Niš OPEN 2024. Turnir je počeo 20. aprila i okupio je preko 200 tenisera i teniserki iz celog sveta, više od 30 zemalja je u Nišu. Turnir se završava u nedelju 28. aprila kada su na programu finalni mečevi. Mečevi startuju svakog dana od 9 sati i ulaz je slobodan.