REKET NOVAKA ĐOKOVIĆA U RUKAMA ALEKSANDRA ŽIKIĆA (TAŽ)

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) u Nišu igrao se u subotu turnir TAŽ OPEN – NAISSUS 2021. na kome je trofej bio potpisan reket Novaka Đokovića. Radi se o revijalnom turniru koji su zajedno organizovali TAŽ i Klub privrednika NAISSUS. Turnir je igran u kategoriji tenisera do 14 godina. Podsećamo da je reket kupljen od strane Kluba privrednika NAISSUS na donatorskoj večeri Fondacije „Deca carevi sveta“ koja je održana sa ciljem nabavke ultrazvučnog aparata namenjenog Klinici za dečije interne bolesti KC Niš.

Aleksandar Žikić (pobednik turnira) u društvu Milana Bogdanovića, direktor KPN (prvi sa leve strane) i Nikole Živkovića (TAŽ)

Interesovanje za turnir je bilo veliko, u završnici je bilo top 8 mladih niških tenisera. Na kraju, pobednik turnira je Aleksandar Žikić, teniser Teniske akademije Živković. Aleksandar je u neizvesnom finalu bio bolji od klupskog druga Ognjena Milenovića, rezultat je bio 2:1 u setovima. Reket su pobedniku uručili Milan Bogdanović, direktor Kluba privrednika NAISSUS i Nikola Živković, predsednik Teniske akademije Živković.

Učesnici završnice turnira

Cilj turnira je bio podsticaj najmlađim generacijama da se bave sportskim aktivnostima i pre svega mladim niškim teniserima da nastave sa zapaženim rezultatima. U kontekstu ovoga važno je pomenuti i nove rezultate tenisera i teniserki niške akademije koji su ostvareni tokom ovog vikenda. Ekipa Teniske akademije Živković je osvojila treće mesto na ekipnom PRVENSTVU Srbije za tenisere i do 14 i do 18 godina. Što se tiče pojedinačne konkurencije, teniseri i teniserke do 12 godina su osvojili medalje na turniru u Knjaževcu, srebrne Hana Ilić (TAŽ) i Matija Stojanović (TAŽ), a bronzane Lara Orlović (TAŽ), Danica Marjanović (TAŽ) i Luka Kostić (TAŽ).