ROLAND GARROS: NIKOLA MILOJEVIĆ (TAŽ) UPISAO U PARIZU PRVI GREND SLEM TRIJUMF U KARIJERI, A UJEDNO I PRVI ZA TENISKU AKADEMIJU ŽIVKOVIĆ

Lepa vest je stigla iz Pariza. Nakon fenomenalnih partija u kvalifikacionom delu turnira, član Teniska akademija Živkovič (TAŽ) iz Niša i reprezentativac Srbije Nikola Milojević je stigao do prvog trijumfa na grend slem turnirima. Do prve pobede u karijeri je Nikola stigao u Parizu na Rolan Garosu, on je bio bolji od zemljaka Filipa Krajinovića sa 3:1 (6/4, 3/6, 6/3, 6/1). Na ovaj način je Nikola upisao i istorijski trijumf za Tenisku akademiju Živković, prvi teniser niške akademije koji je stigao do pobede na nekom grend slem turniru.

Nikola Milojević, trenutno je 144 teniser sveta, a u Tenisku akademiju Živković je stigao pre par meseci kao ključno pojačanje pred početak ekipnog prvenstva. Njegov naredni protivnik u Parizu je Slovenac Aljaz Bedene (56, ATP).

Dok se u Parizu igra čuveni grend slem, Niš i TAŽ su domaćini juniorima iz velikog broja zemlja. Na terenima niške akademije počeo je ITF turnir za tenisere i teniserke. A dobru uvertiru turniru su napravili juniori i juniorke TAŽ-a: Luka Stefanović (drugo mesto), Mia Ljubić (drugo mesto) i Milica Martinović/Luna Urso/Nikola Cvetanović (treće mesto) su do ovih pozicija stigli na Otvorenom prvenstvu Niša za seniore i seniorke.