Skobelev šampion regiona, Anja i Emilija do međunarodnih titula

Teniseri Teniske akademije Živković (TAŽ) su ovog vikenda bili najuspešniji u regionu. Juče je u Nišu na terenima TAŽ-a završeno prvenstvo Teniskog saveza istočne Srbije u kategoriji do 16 godina. Šampion regiona je Stefan Skobelev (TAŽ). On je u finalu savladao klupskog druga Nikolu Cvetanovića, rezultat je bio 2:1 u setovima (2/6, 6/2, 6/4). I treće mesto je pripalo teniseru niške akademije Mateji Miloševiću.

Značajne rezultate postigle su i teniserke niške akademije na međunarodnoj sceni. Anja Stanković (TAŽ) je u paru sa Anđelijom Marković osvojila dubl na Tennis Europe turniru do 14 godina u Ulcinju dok je Emilija Zdravković (TAŽ) u paru sa Anjom Petković osvojila dubl na Tennis Europe turniru do 14 godina u Subotici. Ruskinja Arina Arifulina koja je već duže vreme deo TAŽ tima kroz akademija program (www.balkantenniscamp.com) se iz Tirane vratila kao vicešampionka singla u konkurenciji teniserki do 16 godina na Tennis Europe turniru.

U poslednjih nedelju dana zapažene rezultate postigao je i Luka Stefanović (TAŽ), on je bio treći u singlu na dva međunarodna turnira iz serije ITF, u Skoplju i Subotici. Vredno je pomenuti i da je mlada teniserka Teniske akademije Živković Danica Marjanović osvojila treće mesto na Otvorenom prvenstvu Ćuprije do 10 godina.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *