ŠKOLA TENISA TAŽ BEZ KONKURENCIJE: Žikić, Zdravkovićeva i Petrović do novih titula, Dimitrov do prve

U Nišu se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) tokom vikenda igralo Otvoreno prvenstvo Niša za tenisere do 14 godina. Titulu šampiona poneo je Aleksandar Žikić, teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Žikić je u u finalu bio bolji od Ilije Trajkovića iz Smedereva sa 2:1 (6/1, 4/6, 6/4). Treće mesto su podelili Andrija Petrović (TAŽ) i Ognjen Milenović (TAŽ).

Pored Žikića, zapažene rezultate nastavlja da ostvaruje Radovan Petrović (TAŽ). Petrović je nakon osvojenog turnira u Nišu početkom jula, za nedelju dana stigao do dve titule i jednog drugog mesta. Radovan je bio najbolji u Kruševcu i Ćupriji na turnirima za tenisere do 10 godina tokom prošle nedelje, a onda je tokom ovog vikenda stigao do vicešampionske titule u Nišu za tenisere istog uzrasta. Pored Radovana, u Kruševcu su medalje osvojili i njegovi klupski drugari i drugarice: Danica Marjanović je bila druga, treća je bila Aleksandra Stojanović, a Luka Živković i Filip Jovanović su podelili treće mesto. Na Otvorenom prvenstvu Niša za tenisere i teniserke do 10 godina, pored Radovana, vicešampionsku titulu osvojila je i Aleksandra Stojanović (TAŽ). Danica Marjanović (TAŽ) i Luka Perić (TAŽ) su bili treći. Petar Dimitrov (TAŽ) je ovog vikenda osvojio svoj prvi trofej na turniru u Ćupriji za tenisere do 10 godina.

Od malo starijih tenisera i teniserki Teniske akademije Živković do rezultata su stigli Emilija Zdravković i Anja Stanković, one su podelile treće mesto na Letnjem prvenstvu Srbije za teniserke do 16 godina. Emilija je stigla i do titule na turniru TSS TOUR za teniserke do 18 godina u Pančevu u danima pre prvenstva.