STIGLA DVA POJAČANJA: PEĐA KRSTIN JE NOVI ČLAN TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ

Teniska akademija Živkovič (TAŽ) iz Niša broji 73 tenisera i teniserki i zvanično je klub koji ima najveći broj članova i članica u Srbiji, više i od Crvene Zvezde i od Spartaka iz Subotice (koji imaju između 40 i 50). Od danas je brojniji za još dva tenisera, za Peđu Krstina i Marka Tepavca.

Peđa Krstin, reprezentativac Srbije, trenutno je 246 teniser sveta (ATP lista), najbolji plasman je ostvario 2016. (bio je na 159 mestu). Što se tiče Marka Tepavca, on je trenutno 426 teniser sveta, a najbolji plasman mu je 174 pozicija iz 2016. godine.

„Tokom svoje duge istorije uvek smo se ekipno u svim kategorijama borili za neku od medalja, vreme je seniorsku titulu, vreme je da Niš ima šampiona Srbije u tenisu. Tokom nedelje ćemo završiti pregovore sa još dva značajna pojačanja.“ – ističe predsednik akademije Nikola Živković.

TAŽ je u završnici priprema za ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji seniora i seniorki. Prvenstvo se održava u organizaciji Teniskog saveza Srbije od 2. do 7. avgusta, a tokom nedelje će biti poznati i protivnici niške akademiju na putu ka finalu i eventualnoj tituli šampiona Srbije za sezonu 2019/2020.