Tamara Mihajlović učila od Tonija Nadala i Alberta Kastelanija

Nakon teniserske karijere, Tamara Mihajlović je krenula trenerskim putem i sada je deo trenerskog tima Teniske akademije Živković (TAŽ). Tamara je u TAŽ-u zadužena za rad sa najmlađima, a nedavno se vratila sa usavršavanja, bogatija za trenersku licencu međunarodnog karaktera i zvanje „international coach“.

Tamara Mihajlović je tokom poslednje nedelje oktobra bila deo međunarodnog trenerskog kursa u Bosni. Kurs je organizovala GPTCA (Global Professional Tennis Coach Association) u Olimpijskom komitetu u Sarajevu, a predavači su bili Alberto Kastelani i Toni Nadal. Alberto Kastelani je predsednik GPTCA, ali i nekadašnji trener Janka Tipsarevića i Ive Karlovića, a trenutno radi sa Damirom Džumhurom. Alberto je i mentalni trener, ali i profesor sportske psihologije na fakultetu u Peruđi. Toni Nadal, široj javnosti poznatiji, je trener i stric čuvenog teniskog asa Rafaela Nadala.

Kurs je okupio veliki broj trenera, pretežno iz regiona, a sastojao se od teoretskog dela sa svim novinama iz sveta tenisa i pokaznim praktičnim delom na terenu. Ova međunarodna licenca je dokaz kontinuiranog rada na polju usavršavanja trenerskog tima Teniske akademije Živković i pokazatelj da se u radu sa teniserima i teniserkama primenjuju svetski standardi. Tamari će ova licenca otvoriti vrata međunarodne teniske scene.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *