TAŽ NAJBOLJI TENISKI KLUB REGIONA

U Nišu se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) proteklih dana igralo Ekipno prvenstvo Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji juniora i juniorki tj. tenisera i teniserki do 18 godina. Igralo se po sistemu 3 meča u singu i 1 u dublu, ukupno 4.

U konkurenciji juniora u finalu su se sastale ekipe Teniske akademije Živković (TAŽ) i TK Slavije iz Ćuprije. Rezultat je bio 3:1 u korist niške akademije. U sastavu TAŽ-a su bili: Nikola Jović, Uroš Živković, Ognjen Milenović i Aleksandar Žikić.

Juniorke domaćina su samo potvrdile da je TAŽ najbolji klub regiona. One su u finalu savladale ekipu Magneta iz Knjaževca. Rezultat je bio 4:0, a u sastavu su bile Anastasija Cvetković, Mia Milisavljević, Darija Ilić, Nađa Mladenović i Anja Stanković.

TAŽ je nastavio sa dobrim rezultatima, a pojedinačna sezona se nastavlja već za vikend kada će na terenima niške akademije početi Prvenstvo Srbije za tenisere i teniserke do 16 godina. Prvi takmičarski dan je na programu u subotu 27. maja, a očekuje se da finale bude u četvrtak 1. juna. Mečevi startuju od 10 sati, a ulaz je slobodan.