TAŽ PONOVO NAJBOLJI U REGIONU

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) je tokom vikenda odigrano Prvenstvo regiona TSIS (Teniskog saveza istočne Srbije) za dečake i devojčice do 14 godina. U obe konkurencije su pobedu odneli teniser i teniserka Teniske akademije Živković. U konkurenciji teniserki se igralo TAŽ finale, teniser i teniserka TAŽ-a zauzeli su i treće mesto.

Šampion u muškoj kategoriji je Stefan Skobelev (TAŽ) koji je bio bolji od Haralampija Toskića iz Kruševca sa 2:0 u setovima. Teniser naše akademije koji je zauzeo treće mesto je Mateja Milošević.

Teniserka TAŽ-a Lola Radivojević osvojila je šampionsku titulu. Ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Natalije Nikolić sa 2:0 u setovima. Lola je na taj način nastavila sa sjajnim partijama i već tempira formu za predstojeće međunarodne turnire. Drugarica iz kluba i šampionka države Emilija Zdravković zauzela je treće mesto.

„Mi smo samo nastavili pobednički niz. Ovakav uspeh je rezultat velikog rada, sva ova imena mogu puno dati našem tenisu u narednom periodu“ – istakao je Nikola Živković, predsednik kluba.

Teniska akademije Živković u 2018. obeležava deset godina rada i više puta je bila juniorski i seniorski šampion i vicešampion države i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Teniseri i teniserke su redovni članovi reprezentacije Srbije, brojni su i rezultati na međunarodnoj sceni. Ono što predstoji je ITF turnir za najbolje juniore i juniorke, koji se po prvi put igra u Nišu na terenima akademije. Turnir počinje 21. aprila i trajaće do 28. aprila, a učešće će uzeti teniseri i teniserke iz preko 30 zemalja.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *