TENISERI NIŠKE AKADEMIJE KRENULI SA TRENINZIMA

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) su u ponedeljak krenuli treninzi. Nakon skoro dvomesečne pauze najuspešniji teniseri i teniserke niške akademije su odradili prvi trening.

„Mi smo preduzeli sve potrebne mere u skladu sa preporukama koje smo dobili i stvorili uslove da krenemo sa treninzima. Važno nam je da sačuvamo zdravlje, bezbedno je igrati tenis na našim terenima, a nadamo se da će se stvoriti uslovi i za održavanje turnira“ – istakao je predsednik akademije Nikola Živković na prvom susretu sa teniserima nakon pauze.

Prvi trening je odradio i Luka Stefanović (TAŽ). Luka je u kategoriji do 18 godina završio 2019. na rang listi Teniskog saveza Srbije kao prvi teniser Srbije.

„Nekako sam jedva čekao da se steknu uslovi za nastavak sezone. Trudio sam se da u kućnim uslovima koliko god je bilo moguće održavam neki ritam, sada nastavljamo tamo gde smo stali. Svakako je najvažnije zdravlje, neophodno je da se držimo preporuka, ali se iskreno nadam da će se brzo krenuti i sa turnirima. Nekako sam željan novih pobeda, nekako je to normalno, sportski, volimo da se takmičimo, da pokušamo da pobedimo protivnika“ – istakao je Luka nakon treninga.

TAŽ je za više od 10 godina rada stvorio veliki broj takmičara i takmičarki od najmlađeg uzrasta do nivoa seniora i seniorki koji postižu brojne rezultate. Verujemo da će Niš i Teniska akademija Živković imati priliku da i ove godine budu domaćini međunarodnih turnira, pored brojnih domaćih.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *