TENISERI RUSIJE, ČEŠKE, SRBIJE I HRVATSKE NAJBOLJI U NIŠU

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) završen je SERBIA JUNIOR TOUR/Niš OPEN 2018 – međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF. Turnir se igrao od 21. do 28. aprila i za prvi reket turnira borilo se preko 100 tenisera i teniserki koji su došli iz preko 30 zemalja sveta (Srbija, Rusija, Amerika, Austrija, Crna Gora, Slovenija, Bugarska, Italija, Mađarska, BIH, Belorusija, Češka, Kina, Francuska, Norveška, Poljska, Makedonija, Holandija, Grčka, Hrvatska, Japan, Švajcarska, Danska, Slovačka, Švedska, Nemačka…).

U pojedinačnoj konkurenciji tenisera titulu najboljeg je poneo Goran Životić iz Srbije, on je u finalu bio bolji od tenisera Danila Spasiba iz Rusije sa 2:0 (7:6, 6:4). U konkurenciji dublova kod juniora najbolji je bio ruski par Danil Spasibo/Pavel Verbin. Oni su sa 2:0 (6:2, 6:3) bili bolji od Maksima Bogdanovicha (SAD) i Stefana Dragovića (Crna Gora).

Titulu najbolje kod juniorki, ponela je teniserka Laura Mašić iz Hrvatske. Od nje je u finalnom meču izgubila Luca Janosi iz Mađarske, rezultat je bio 2:0 (6:1, 7:6). Najbolji dubl u konkurenciji teniserki je par Marketa Panackova/Natalie Slezakova iz Češke. Čehinje su savladale ruski par Victoria Borodulina/Anastasia Rakita sa 2:0 (6:4, 6:4).

„Jak i najbrojniji turnir do sada na našim terenima. Puno neizvesnih mečeva, mislim da su titule otišle u ruke upravo onih koji su pružili svoj maksimum. Čestitam svima na uspešnom turniru.“ – istakao je Nikola Živković, predsednik TAŽ-a i direktor turnira na ceremoniji dodele pehara.

Teniska akademija Živković – TAŽ je počeo sa radom aprila 2008. godine kao prva teniska akademija u Srbiji sa dva teniska terena. TAŽ danas ima 10 teniskih terena i u ovoj godini će obeležiti prvu deceniju rada.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *