TENISERKE ZVEZDE I TENISKE AKADEMIJA ŽIVKOVIĆ NAJBOLJE U SRBIJI

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) tokom vikenda se igrala završnica Ekipnog prvenstva Srbije u konkurenciji seniorki. Organizator je bio Teniski savez Srbije (TSS). Na prvenstvu Srbije učestvovale su tri najbolje rangirane ekipe. Pored Teniske akademije Živkovič, u završnici su se našli Dinamo iz Pančeva i Crvena Zvezda iz Beograda. Igrali su se mečevi u singl i dubl konkurenciji.

U prvo delu završnice prvenstva TAŽ je bio bolji od Dinama sa 3:2. Nakon nerešenog ishoda u 4 singla, odlučivao je dubl. Poraženi je išao na Crvenu Zvezdu. Zvezda je slavila sa 3:2 u ukupnom skoru protiv teniserki iz Pančeva. Singl mečevi su već doneli teniserkama iz Beograda nedostižnih 3:1, pa su u dubl meču igrale rasterećeno. Sa po jednom pobedom su u finale otišle teniserke niške akademije i beograđanke.

Nakon rezultatske klackalice u finalu titula je pripala Crvenoj Zvezdi. Lako je moglo biti drugačije da je u poslednjem singlu meču Darija Mladenović (TAŽ) bila bolja od Jelene Marjanović (CZ). Nakon tri singla Crvena Zvezda je povela sa 2:1. Darija je u prvom setu četvrtog singla nakon 5:2, izgubila sa 7:5. U drugom setu je bila bolja sa 6:3 i igrao se treći set pun neizvesnosti koji je ipak pripao Jeleni sa 6:4. Dubl je mogao da odlučuje šampiona, ali ipak nije i u ukupnom skoru je Crvena Zvezda slavila sa 3:2 pa je vicešampionska titula pripala Teniskoj akademiji Živković. Ovo je sada već jasan pokazatelj da Crvena Zvezda i TAŽ i u konkurenciji seniora i u konkurenciji seniorki igraju najbolji tenis u Srbiji.

Za ekipu domaćina nastupile su Teodora Ristić, Mija Ljubić, Darija Mladenović, Jovana Nikolić, Natalija Nikolić i Maša Mitić. Tim su predvodili Dejan Marinković i Nikola Živković.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *