TENISKA AKADEMIJA ŽIVKOVIĆ DOSTOJNO PREDSTAVLJA NIŠ I SRBIJU U SVETU

Teniseri i teniserke Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša su i tokom protekle nedlelje bili uspešni na međunarodnoj sceni. Nikola Jović (TAŽ) je nastavio sa dobrim partijama i nakon titule šampiona Srbije do 18 godina, stigao je do novih ITF titula. Niški teniser je stigao do titule šampiona i u singlu i u dublu na juniroskom ITF turniru u hrvatskom Čakovecu. U finalu singla je savladao Nico Hipfla iz Austrije sa 2:0 (6/3, 4/0 – predaja). U dublu je nastupio upravo sa pomenutim Austrijancem, savladali su par Alexander Gschiel (Austrija)/Aron Janos Major (Mađarska) sa 2:0 (6/4, 6/3).

Da pomenuti turnir protekne u znaku niške akademije potrudila se i teniserka Anastasija Cvetković (TAŽ) koja je u hrvatskom Čakovecu bila treća u singlu, a u dublu stigla do šampionske titule.

Ali nisu samo Nikola i Anastasija bili uspešni. Tokom protekle dve nedelje se u glavnom gradu Kenije, Najrobiju, igrala serija juniorskih ITF turnira. TAŽ je predstavljao Uroš Živković. Niški teniser je posle dva odigrana turnira imao skor od dva treća mesta u dublu i jedno treće mesto u singlu.

Sa dobrim partijama je nastavila i Anja Stanković (TAŽ) koja je igrala još jedno seniorsko finale u okviru serije ITF turnira u Kuršumlijskoj banji čiji je nagradni fond 15.000$. Nije uspela da stigne do titule, ali je sve bliža društvu prvih 500 teniserki sveta.