TENISKA AKADEMIJA ŽIVKOVIĆ NA PRVENSTVU SRBIJE OD 4 FINALA OSVOJILA 3

Tokom ove nedelje na Zlatiboru se igralo Letnje prvenstvo Srbije za tenisere i teniserke do 14 godina. Do naslova šampionke Srbije stigla je Anastasija Cvetković, teniserka Teniske akademije Živković (TAŽ). Ona je titulu osvojila i u singlu i u konkurenciji dublova. Anastasija je u finalu bila bolja od Lane Virc, teniserke koja nastupa za klub iz Subotice. Rezultat je bio 2:0 (6/1, 6/3). U konkurenciji dublova, Anastasija je nastupila u paru sa Teodorom Vlajić, one su pobedile par Ena Ilić/Helena Vlajić sa 2:0 (6/3, 6/0).

Marko Dragović u plavoj majici i Anastasija Cvetković u crnoj majici

I u konkurenciji tenisera, šampionska titula je završila u rukama predstavnika niške akademije. Marko Dragović (TAŽ) je u finalu bio bolji od Vanje Nikolića iz Zrenjanina sa 2:0 (6/1, 6/2). U konkurenciji muškog dubla Uroš Živković je stigao do vicešampionskog naslova, on je nastupio u paru sa Aleksom Mirkovićem iz Sombora.

Vredno je pomena da je Luna Urso (TAŽ) osvojila drugo mesto na turniru Serbia GRAND PRIX u konkurenciji seniorki. Podsećamo i da je na terenima Teniske akademije Živković u toku međunarodni turnir iz serije UTR u konkurenciji seniorki za nagradni fond od 25.000&, finale je na programu u nedelju, a u subotu na terenima niške akademije počinje Letnje prvenstvo Srbije za tenisere i teniserke do 16 godina.