TENISKA AKADEMIJA ŽIVKOVIĆ NAJBOLJA NA EKIPNOM PRVENSTVU SRBIJE

Na terenima TK Sloboda iz Čačka tokom vikenda se igralo Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji juniora i juniorki do 14 godina. Turnir je održan u organizaciji Teniskog saveza Srbije (TSS). Titulu šampiona Srbije ponela je ženska ekipa Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša, dok je u muškoj konkurenciji niška akademija postala vicešampion Srbije.

Teniserke Teniske akademije Živković su u finalu bile bolje od ekipe TK Dril iz Beograda sa ubedljivih 3:0. Teniserima je izmakla titula jer je nakon nerešenih 2:2 pobedu odlučio veći broj osvojenih setova (4:5) i tutula je otišla u ruke tenisera TK Stari grad iz Šapca.

Na prvenstvu su učestvovala četiri pobednika kvalifikacionog turnira, kao i četiri najbolje rangirane ekipe u takmičenju (4+4), a treće mesto je u obe konkurencije pripalo Teniskoj akademiji proslavljenog tenisera Janka Tipsarevića. Oni su treću poziciju podelili sa TK White star iz Beograda u konkurenciji teniserki i sa TK Kikinda u konkurenciji tenisera.

Ženski tim je bio sastavljen od Natalije Nikolić, Mine Milosavljević i Emilije Zdravković koja je predvodila tim kao kapiten. Širi sastav tima čine i Sara Milosavljević, Maša Mitić, Anja Stanković i Anastasija Stoiljković. Kod tenisera je kapiten tima bio Stefan Skobelev uz Mateju Miloševića i Nikolu Jovića, dok su u širem sastavu bili i Maksim Mitrović, Aleksa Vučković i Đorđe Veljković. Trenersi tim tokom prvenstva su predvodili Aleksandar Đorđević i Bojan Crnalić.

„U sveukupnom plasmanu najbolje rezultate je ostvario TAŽ i šteta što nam je izmakla titula i kod juniora, jer bi bila zaslužena. Podjednako čestitam našim teniserima i teniserkama, ali i ostalim timovima koji su igrali završnicu prvenstva. Mi ćemo titulu šampiona i vicešampiona države proslaviti, a onda nastavljamo sa pripremama za turnire koji nam predstoje.“ – nije krio zadovoljstvo Nikola Živković, predsednik Teniske akademije Živković

Tokom protekle nedelje teniseri i teniserke Teniske akademije Živković su postizali zapažene rezultate i na ostalim turnirima. Mnogi od njih su i deo šampionske, odnosno vicešampionske postave. Na Otvorenom prvenstvu Niša do 16 godina, Stefan Skobelev je osvojio prvo mesto, a drugo mesto njegov klupski drug Nikola Cvetanović. Treća mesta su podelili teniseri niške akademije Mateja Milošević i Ilija Ivanović. Na istom turniru u konkurenciji teniserki drugo mesto je osvojila Natalija Nikolić (TAŽ), a treće mesto su podelile njene drugarice iz kluba Anastasija Stoiljković i Jovana Nikolić. Nikola Jović (TAŽ) je osvojio drugo mesto na turniru prve kategorije do 12 godina na terenima TK Crvena Zvezda u Beogradu, a prvo mesto na Otvorenom prvenstvu Niša do 12 godina.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *