TENISKA AKADEMIJA ŽIVKOVIĆ VICEŠAMPION SRBIJE

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša tokom vikenda se igrala završnica Ekipnog prvenstva Srbije u konkurenciji seniora. Turnir je održan u organizaciji Teniskog saveza Srbije (TSS). Titulu šampiona Srbije u tenisu osvojila je ekipa Crvene Zvezde iz Beograda, a vicešampion Srbije je TAŽ.

Teniseri Teniske akademije Živković su u polufinalu bili bolji od Dinama iz Pančeva, a Crvena Zvezda od beogradske Gazele. U finalu je Crvena Zvezda bila bolja od niške akademije u ukupnom skoru sa 4:3.

Na završnici prvenstva su učestvovale četiri najbolje ekipe, a igralo se 5 singla i 2 dubla za ukupni skor i pobedu na meču. U sastavu ekipe Teniske akademije Živković su bili Aleksandar Đorđević, Stefan Milenković, Aleksa Ćirić, Luka Stefanović, Veljko Blagojević, Lazar Radenković, Veljko Pejčić i Lazar Danić. Tim su predvodili Dejan Marinković i Nikola Živković. Za Crvenu Zvezdu su nastupili Ivan Bjelica, Dušan Milojević, Marko Tepavac, Nemanja Subanović, Bodin Žarković, Lazar Vojinović, Aleksa Bućan, Igor Banićević i Luka Marković. Tim su predvodili Vladimir Krstić i Slobodan Vojinović.

Zapažene rezultate su tokom vikenda postigli i teniseri i teniserke Teniske akademije Živković iz mlađih kategorija. Nađa Mladenović je šampionka Otvorenog prvenstva Niša do 10 godina, a na istom turniru u konkurenciji dečaka Uroš Živković je zauzeo treće mesto. Lola Radivojević je na međunarodnom turniru iz serije Tennis Europe za teniserke do 14 godina na Kanarskim ostrvima osvojila treće mesto u dublu.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *