ZAVRŠEN ITF U NIŠU: SRBIJA U VRHU, TAŽ ODLIČAN DOMAĆIN

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 20. do 28. aprila igrao se Niš OPEN 2024, međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF. Srbija je imala svoje predstavnike i predstavnice u svim finalima. U pojedinačnoj konkurenciji juniorki titulu najbolje osvojila je srpska teniserka Ena Ilić koja je u finalu bila bolja od Eleonore Toneve, teniserke iz Bugarske. Rezultat je bio 2:0 (6/4, 6/2). U pojedinačnoj konkurenciji juniora, Matei Florin Breazu iz Rumunije je stigao do šampionske titule, on je u finalu pobedio srpskog tenisera Mihaila Nikića sa 2:0 (6/1, 6/2).

Niška teniserka, Nađa Mladenović (TAŽ) je stigla najdalje od lokalnih predstavnica, odnosno predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Ona je stigla do četvrtfinala. Nažalost, meč četvrtfinala je morala da preda zbog povrede na početku drugog seta i tako prepusti protivnici plasman u polufinale, a u tom trenutku je vodila 1:0 u setovima.

Što se tiče dubla, u konkurenciji juniorki najbolje su bile Gaja Đuričkovič (Srbija)/Simona Gabriela Rosu (Rumunija). One su u finalu pobedile par Mia Milisavljević (Srbija)/Iva Ivanović (Švajcarska) sa 2:0 (6/4, 6/0). Mia je inače povremena članica niške Teniske akademije Živković. U konkurenciji juniora, titulu najboljeg dubl para poneli su Nikola Radišić (Srbija)/Jovan Tomović (Crna Gora). Oni su u finalu rezultatom 2:0 (6/2, 6/4) savladali par Kensuke Kobayashi (Japan)/Shixun Zhu (Kina).

Za prvi reket turnira borilo se preko 200 tenisera i teniserki iz celog sveta, više od 30 zemalja je imalo svoje predstavnike, odnosno predstavnice. Niš je tokom prošle nedelje bio prestonica tenisa, a prisustvo velikog broja gostiju je od višestrukog značaja za grad. TAŽ je nivo organizacije podigao na još viši nivo i od strane supervizora ponovo dobio odlične ocene. Sledeći međunarodni turnir na terenima niške akademije biće održan u poslednjoj nedelji juna.